Skip to main content
Vi behandler både hunde, katte og andre smådyr og har også en udkørende dyrlæge.

Tandbehandlinger

Vigtigheden af tandrens og tandbehandlinger for din hund og kat

En ofte overset del af kæledyrs sundhed er deres mundhygiejne. Tandsygdomme er et almindeligt problem hos mange kæledyr og kan føre til alvorlige sundhedsmæssige problemer, men med den rette forebyggelse og behandling, kan du sikre at dit kæledyr forbliver sundt og raskt.

Hvorfor er tandtjek, tandrens og tandbehandlinger vigtige?

Det kan være rigtig svært at opdage, om dyret lider af tandsmerter. Tandsygdomme kan være meget smertefulde for dit kæledyr og kan føre til andre mere alvorlige helbredsproblemer, herunder sygdomme i hjerte, lever og nyrer. Vores kæledyr kan ligesom os, få tandproblemer, såsom tandkødsbetændelse, paradentose, tandbylder og knækkede tænder. Hos katte forekommer desuden en sygdom som hedder tandresorption (TR eller FORL). Derfor kan en tandbehandling være nødvendigt en eller flere gange i dyrets levetid. Det er vigtig, at du som dyreejer er opmærksom på dit kæledyrs tandsundhed og sørger for regelmæssige tandtjek samt tandrens og behandlinger. Vi anbefaler at dit kæledyr får tjekket tænder og mundhule en gang om året. 

Hvordan ved jeg, om mit kæledyr har brug for en tandrens eller tandbehandling?

Der er flere tegn, du kan holde øje med, som kan indikere, at dit kæledyr har tandsygdomme eller behov for tandpleje. Dårlig ånde, ændringer i spisevaner eller sværhedsgrad ved at spise, misfarvet, løs, eller manglende tænder, betændelse i tandkødet og en synlig opbygning af tandsten er alle advarselstegn.

Hvordan foregår tandbehandling? 

Hos Stenlille Dyreklinik udfører vi tandbehandlinger hos både hunde, katte og kaniner. Vi tilbyder altid en forundersøgelse af tænderne og mundhulen, hvor der derefter kan bookes en tid til tandbehandling, hvis nødvendigt. Grundig undersøgelse og tandbehandling kræver, at dit kæledyr bliver lagt i narkose. Før tandbehandling bliver dit kæledyr undersøgt af dyrlægen, som lytter på hjerte og lunger og vurderer patientens status inden narkose. Selve tandrens forgår med ultralyd og efterfølgende bliver tænder poleret med en specielt pasta. 

Ved hjemsendelse efter tandbehandling bliver du grundigt informeret om og instrueret i den efterfølgende pleje og/eller behandling. Du vil også få information om forebyggende tiltag og eventuelt behov for opfølgning eller kontrol. 

Fordelene ved regelmæssig tandpleje

Regelmæssig tandpleje af dit kæledyr kan forhindre tandtab, mundinfektioner og kan bidrage til at holde dit kæledyr sundt og glad. Forebyggelse er nøglen, og en kombination af hjemmepleje og professionelle tandrensninger, kan gøre en stor forskel for dit kæledyrs tandsundhed.

Bestilling af tid til tandrens og tandbehandlinger

Hvis du er bekymret for dit kæledyrs tandsundhed, eller hvis det er tid til deres regelmæssige tandtjek, er det vigtigt at kontakte en dyrlæge, som kan tilbyde professionel tandpleje. Ved at vælge en erfaren dyrlæge sikrer du, at dit kæledyr får den bedste mulige behandling.

Kontakt os på Stenlille Dyreklinik allerede i dag, og bestil en tid til dit kæledyrs næste tandbehandling.

BESTIL TID

Ring og bestil en tid på telefon

+45 40 84 47 07

ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag 08.00 – 16.00
Onsdag 08.00 – 15.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag 08.00 – 15.00